SD-Kvinnor i media

——————————————————————————————————————–

Som ett utav Sveriges kanske snabbast växande kvinnoförbund, som gått från 400 till över 2000 medlemmar de senaste åren, blir vi bestörta över de uppgifter som nyligen presenterats via media. Det är fruktansvärda och helt förkastliga uppgifter som nått oss – om ett påstått agerande som vi med emfas tar avstånd ifrån. Vi blir naturligtvis också bestörta över den bild som utmålas kring partiet och dess påstådda kvinnosyn. Upprörda kvinnliga företrädare och medlemmar har hört av sig till vårt förbund och känner sig bedrövade över den skildring som ges utav vårt parti. En medieskildring dessa medlemmar inte känner igen sig i, än mindre ställer sig bakom. Att sexuella trakasserier – mer eller mindre – skulle vara återkommande och vardag för våra kvinnliga representanter är inget annat en rent nonsens. Att det finns problem i vårt parti, som i alla partier och arbetsplatser, är såklart inget vi förnekar eller förringar. Men beskrivningen att det är ett större problem – och mer förekommande i vårt parti – delas inte utav oss eller utav våra medlemmar. Med det sagt kan vi självfallet, precis som samhället i stort, bli bättre på att hantera och motarbeta rena olagligheter, orättvisor och stärka utsatta kvinnor, såväl som att stärka jämställdheten inom de plattformar vi finns och verkar. Från kvinnoförbundets sida har vi sedan tidigare uppmanat alla att aldrig hålla tyst om någon händelse eller obekväm situation skulle uppstå. Trots detta är det ett faktum att det inte någon gång vid några utav kvinnoförbundets sammankomster, där kvinnor från hela landet samlas, framkommit indikationer som tyder på att vår organisation är oförberedd som sådan, eller sämre än andra partier eller arbetsplatser i allmänhet. Full transparens har rått och kommer att efterlevas inom kvinnoförbundet också framöver. Även om vi inte delar den bild som nu sprids om vårt parti, förnekar vi inte att det funnits enstaka, negativa, exempel och problem, samt att så också kan ske i framtiden. Vårt uppdrag, och vad vi ser som helt centralt är att vi tillsammans också framgent fortsätter att stå upp för en Sverigedemokratisk, kvinnovänlig verksamhet, som verkar inom den Sverigedemokratiska rörelsen.

Förbundsstyrelsen

Carina Ståhl Herrstedt, ordförande 2017-09-28

____________________________________________________________________

SD-KVINNOR I ALMEDALEN 2017

Kvinnoförbundet har varit på plats på Gotland under Almedalsveckan även i år. Ordförande Carina Herrstedt har deltagit i flera intervjuer bl a SVT:s debatt om abortgräns, jämställdhet och pappamånader mot S-kvinnors ordf Carina Ohlsson.

https://www.svt.se/nyheter/svtforum/vilket-parti-har-basta-politiken-for-kvinnor

 

Se även intervjun med Carina Herrstedt och Linda Lindberg som inledde SD-kvinnors fokusdag i onsdags.

Är SD ett parti för kvinnor. Deltagare Paula Bieler, Adam Marttinen och Mikael Eskilandersson

 

Ordförande Carina Herrstedt i Bylund och Bieler

 

 ________________________________

Kvinnoförbundets ordförande Carina Herrstedt skriver:

Som sverigedemokrat och kvinna har jag och många med mig under en längre tid varnat för den samhällsutveckling som skett. Vi har menat att vi måste stå upp för vår sak, för våra svenska seder och bruk. Vi har varnat för att stoppa huvudet i sanden och vända Sverige och de svenska värderingarna ryggen. Vår starka övertygelse om vart samhället är på väg har drivit oss men många är de som klankat ner på oss och hävdat att vår politik är skrämselpropaganda. Vi har trots det varit övertygade och stått upp, stolta och rakryggade för vårt samhälle, för vårt land och för den svenska kulturen.
Jag önskar så att vi hade haft fel och känner ingen som helst stolthet i att säga vad var det vi sa? Jag känner mig bara bestört över den utveckling som skett. Flickor och pojkar som sitter åtskilda i bussen, könsuppdelade gymnastiklektioner och självutnämnda moralpoliser som trakasserar och hotar kvinnor. Listan kan göras skrämmande lång men detta är vad som händer när samhället drar sig tillbaka och låter kriminella och konservativa ta över. Det är inte bara vi kvinnor som drabbas utan detta är och blir en förlust för hela samhället, där vi begränsas i vår vardag för att inte råka reta upp någon. Där civilkurage är ett minne blott och helt andra främmande värderingar är styrande i landet.
Jag förbehåller mig rätten att klä mig som jag vill, vistas var jag vill och när jag vill. Jag förbehåller mig också rätten att inte dra mig tillbaka utan stå stolt kvar och kämpa för vad som är kvar av vårt samhälle. Och om dessa självutnämnda manliga moralpoliser tycker att ett sådant beteende är ett hot mot deras hederlighet, manliga identitet och manliga status så må det vara hänt. Jag tänker inte vika ner mig!