SD-Kvinnor om hedersvåld i SVT Debatt

Den kampanj mot hedersproblematik som SD-Kvinnor lanserade för en vecka sedan har resulterat i livlig debatt. Ett antal debattartiklar och repliker har publicerats, förslag på åtgärder har presenterats, och den kampanjfilm som SD-Kvinnor tagit fram har nått ut till oerhört många människor.

Det slutar dock inte där. Tvärtom fortsätter den mycket välbehövliga debatten i kvällens sändning av Debatt ( (SVT 1 kl. 22.00). Du kan då se SD-Kvinnors Therese Borg i en debatt om hedersvåld med Kurdo Baksi, Christina Höj Larsen (V), med flera.

4 kommentarer

 1. Dan says:

  Bra att ni skickar Therese, hon är en bra retoriker och borde kunna hävda sig mot den obehagliga Höj Larsen och den rabiate Baksi. Tänk dock på att de kommer att försöka klämma åt allt du säger, Therese!

 2. Orolig says:

  Stort, stort, tack till Therese! Bra jobbat! Äntligen börjar det hända något, en positiv förändring kan skönjas.

  Skulle inte kunnat gjort det bättre själv men vill ändå ge ett tips till nästa gång, stå på dig ännu hårdare och kräv att få tala till punkt även om någon tar över trots att du just krävt att få fullfölja resonemanget. Tydlighet och hållbara och relevanta resonemang har du ju. Totalt sett så var det antagligen början på ett genombrott ikväll, kram!

  /anonym

 3. Mynona says:

  BRA jobbat Therese!

  Kurdo Baksi skämde ut sig rejält som väntat, bl a genom att först hävda att det är rasistiskt att tala om det som ett fenomen bland invandrare, sedan detta med att det inte finns en heders”kultur”. Sedan använder han egna ord och beskriver precis det ni vill arbeta mot. Nej vänsterns argumenterande mot er var mycket svagt, man märkte desperationen på de uttryck de gav.

  Hela min familj (vi är invandrare) höll med Therese och Bakareh till fullo. Ni i SD ska veta att vi inte tycker ni är rasister pga ert initiativ, många andra invandrare vi känner tycker också så.

  Vi är inte ”försvenskade” och isolerade från andra invandrare om någon tror det. Vi tror bara på ett starkt Sverige med sammanhållning innan fler kan vara med.

 4. Lina says:

  Toppen bra jobbat Therese! Jag och Stefan har just sett debatten och är så stolta och tacksamma att du finns i partiet och att det finns ett parti som faktiskt vågar ta denna fråga!! TACK!

  Kram Lina och Stefan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>