SD-Kvinnor på Landsdagarna

Under Landsdagarna som hölls i Göteborg 25-27 november deltog ett ganska stort antal SD-Kvinnor. Flera av kvinnorna deltog aktivt i debatterna, och ordförande Carina Herrstedt höll också tal för kvinnoförbundets räkning samt presenterade en kort film om förbundets första verksamhetsår (se den här).

Glädjande var också att flera SD-Kvinnor valdes in i partistyrelsen. Carina Herrstedt valdes ännu en gång till andre vice ordförande. Marie Edenhager, Therese Borg och Hanna Wigh valdes till ledamöter, och Julia Kronlid valdes till suppleant.

 

 1. Info says:

  HUR STÄLLER SIG SD-KVINNOR: SVERIGES RADIO VILL INFÖRA ”HEN” OCH ”HENOM”

  Sveriges radio, en underavdelning av RFSL, ägnade idag, 28/2, ett programblock i P1 Morgon dels åt att stödja ett kommande regeringsförslag om ensamstående kvinnors rätt till skattefinansierad insemination utan inblandning av kända fäder, dels till att propagera för pronomenet ”hen” som könsneutral ersättning för de könshämmande ”han” och ”hon”.

  Från RFSL hade inkallats en upprörd hen, VIO SZABO, som varje dag upplever det som smärtsamt och kränkande, att omgivningen betraktar henne antingen som en tjej eller som en kille:

  http://www.transformering.se/transbloggen?page=1

  Vio Szabo, redan en stor och viktig personlighet i svenskt kultur- och journalistliv och en auktoritet, vars ord eventuella heteromänniskor har att noga lyssna på, deklarerar bl.a.:

  • ”Det började redan när jag var liten. När mina föräldrar sa åt mig att jag var tvungen att leka utan att smutsa ned mig eftersom det var så man gjorde när man var tjej, blev jag rasande. Inte för att jag inte fick leka som jag ville, utan för att de kallade mig tjej.” (DN 2011-05-17 i propagandaartikeln ”I allt fler länder väcks nu frågan om rättigheten till ett tredje kön”.)

  En Aftonbladet-bloggare, Leifslillarosa, kommenterade samma dag:

  ”Jag vill vara hen – inte hon eller han´ säger Vio Szabo, 26, till DN. Hon och hennes ´flickvän´ (f.d. pojkvän) kräver rätten till ett tredje kön, man ska inte tvingas vara han eller hon, man ska även kunna välja att vara en hen, ty hon känner sig varken som man eller kvinna. – - -

  Nu ska HEN och HENS flickvän skaffa barn. Hens flickvän som tidigare var man har sparat lite sperma på en klinik som de nu ska använda för att få barn. Vio säger att man nog får en liberal syn på kön om man växer upp i en genusmedveten familj, så det torde inte vara några problem för barnet. Vio ser även en anann daglig fördel, hon kan rusa in på både kill och tjejtoan efter behag.”

  Blir ett barn verkligen lyckligare av det sistnämnda? Eller är barn främst hippa inredningsprylar och sexualpolitiska slagträn? Också i tonårsåldern?

  Ska i konsekvensens namn inte bara ”han” och ”hon” förbjudas eller betraktas som sexistiska utan också ”he”, ”she”, ”his”, ”her”, ”er”, ”sie”, ”il”, ”elle” osv.? Måste hela världslitteraturen alltifrån äldsta tid nu detaljrevideras?

  Skulle EU – bortsett från Cecilia Malmström – utan vidare komma att godta sådana tvingande, svenska förslag?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>